Летен лагер във фермата

Искате ли детето ви да научи повече за българското село? За традициите, за земята и животните, за фермерството и произхода на храната? Слънчевата ферма е мястото.

А селото е Тънково – в полите на Източните Родопи. В летните лагери децата стават част от селския начин на живот и в същото време по забавен начин научават нови и вълнуващи истории за животни, растения, птици, баби и дядовци.

При нас децата ще получат всички отговори – реални детски въпроси:

Как точно снася яйцето си кокошката?

Кой е мъжът на пчелата?

Защо динята има бели и черни семки?

Защо зайчето е така пухкаво?

Отговорите са в Слънчевата ферма в Източните Родопи.

Лагерът включва: транспорт с микробус от Кърджали/Хасково и обратно, целодневна 6-дневна програма с аниматори/експерти на фермата плюс материали за игрите, 6 пълни пансиона с прясно сготвена храна, спане по две или три деца в палатка, ползване на баня с топла вода и тоалетна, денонощни грижи от нашия екип, медицинско лице на повикване в селото.

При лошо време, неподходящо за спане на палатка, децата се настаняват в съседна на фермата къща за гости.

Програмата е подходяща за деца от 7 до 10 години.

Лагерът протича по следния начин: До обяд децата участват активно в живота на фермата – помагат в заешкото стопанство, хранят животните, сеят цветя, събират трева, берат билки и др. Ранните следобедни часове са за почивка под дебелата сянка на черницата.

Следват активните следобедни занимания и посещения на съседни ферми. Вечерите са за тихи игри под навеса, прожекция на филмчета на голям екран и четене на приказки край камината. В два от лагерните дни децата участват в походи с водач-орнитолог от Българско дружество за защита на птиците по екологичен маршрут за наблюдение на птици.

Децата се хранят под навеса в определени часове, лагерът си има режим, който се спазва от всички. На разположение са баня с топла вода и тоалетна. До палатковата зона е и голямата поляна, където играем следобед и палим лагерния огън. Палатките са големи, високи, със спално помещение и отделение за багаж.

Концепцията на фермата за „завръщане към селото изключва използването на съвременни технологии. По време на лагера децата ви не гледат телевизия и не играят електронни игри. Вместо тях децата участват на живо в игрите без играчки и са главни актьори в най-забавния филм – живота на село. Телефоните на всички стоят на специално място и се дават на децата да се обадят на родителите си веднъж дневно – между 18:00 и 19:00 ч.

Летният лагер във фермата включва:

Ден 1:

След 14:00 ч – посрещане и настаняване на децата. Игри за запознаване на децата.

Дни 2 – 6:

Игри във фермата | Разходки с магаре и каручка | Калните творци | Рисуване върху керемида – описание ТУК

Хранене на зайците във фермата

Работа по фермата според сезона (поливане на градината, събиране на трева и бране на върба за зайците, бране и сушене на билки, бране на плодове и зеленчуци, правене на компот/ сироп/ сладко и др.)

Посещение на съседни ферми – за гълъби, за яйца и кокошки, пчелин, както и контакти със селските животни – конче, магаре, пони и др.

Пешеходни преходи в околностите на село Тънково за наблюдение на птици и други интересни животни.

Ден 7:

Почистване на палатките, приготвяне на багажа и по обяд отпътуване.

ЦЕНА на дете: 355,00 лв при минимум 8 участника в смяна

За информация и записвания използвайте формата за контакт ТУК

СМЕНИ лято 2020:

 • 5 – 11 юли

Всяко дете задължително си носи:

 1. Спален чувал
 2. Шапка (срещу слънце)
 3. Фланелка с дълъг ръкав и няколко тениски
 4. Къси гащи / клин / анцуг
 5. Чорапи и бельо – 5 чифта
 6. Поларено горнище
 7. Ветроустойчиво яке
 8. Яке и панталон за дъжд
 9. Затворени обувки – маратонки или кецовe
 10. Хавлиена кърпа
 11. Джапанки/сандали
 12. Бански
 13. Слънцезащитен крем
 14. Препарат против комари
 15. Фенерче или челник
 16. Малка раничка (10-15 л) + шише за вода
 17. Тоалетни принадлежности

Лагерите в Слънчевата ферма се провеждат в сътрудничество с туристическа агенция Габи Тур ЕООД при спазване разпоредбите на Закона за туризма и Наредбата за детски и ученически отдих в България.

 • Facebook
 • Linked In
 • Twitter
 • RSS